Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Partij Dient Initiatiefvoorstel In Voor Strengere Eisen Voor Arbeidsmigranten

VVD wil komst ‘laagproductieve’ arbeidsmigranten ontmoedigen

Partij dient initiatiefvoorstel in voor strengere eisen voor arbeidsmigranten

Strengere eisen voor arbeidsmigranten

De VVD wil de komst van ‘laagproductieve’ arbeidsmigranten ontmoedigen. De partij heeft daarom een initiatiefvoorstel ingediend om nieuwe regels op te stellen voor de toelating van arbeidsmigranten.

Volgens de VVD komen er momenteel te veel arbeidsmigranten naar Nederland die niet aan de vereiste productiviteitsnormen voldoen. Hierdoor daalt het gemiddelde productiviteitsniveau in Nederland en stijgt de werkloosheid.

Het initiatiefvoorstel van de VVD stelt daarom strengere eisen aan de toelating van arbeidsmigranten. Zo moeten arbeidsmigranten voortaan aantoonbaar aan bepaalde productiviteitsnormen voldoen. Ook moeten zij een taaltest afleggen en in het bezit zijn van een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart.

Het voorstel van de VVD is niet onomstreden. Critici stellen dat de strengere eisen het voor bedrijven moeilijker zullen maken om aan gekwalificeerd personeel te komen. Ook vrezen zij dat de maatregelen zullen leiden tot meer discriminatie van arbeidsmigranten.

Het initiatiefvoorstel van de VVD wordt momenteel in de Tweede Kamer besproken. Het is nog niet duidelijk of het voorstel een meerderheid zal halen.


Comments